Fogyókúra fogyasztók

MEGJELENT: 2018. január 12. | SZERZŐ: Oxi

Mint saját magam által fabrikált fogyókúrával rendelkező, tisztes állampolgár, kijelentem, hogy egyes-egyedül az enyém, az igazi, valóban működő, hatékony módszer a testsúlyvesztésre. És gondoljunk bele, hogy a fogyókúrával, diétával hányan lehetnek ugyanígy ma Magyarországon… Balogh Sándor arra vállalkozott Alternatív táplálkozás – válaszható táplálékaink című új könyvében, hogy rendszerbe foglalja és szakmai górcső alá tegye a ma divatos elterjedt és kevésbé ismert diétákat, fogyókúrákat.

Kép forrása

Mondd meg, hogy fogyózol és megmondom ki vagy – bölcselkedhetnénk, ha lenne ilyen éca, de nincs. Pedig valahol nagyon is általánossá vált a nagy zabálás fémjelezte életmód mellett a böjtök, fogyókúrák, diéták rendszeres használata, vagy legalábbis kipróbálása. Balogh Sándor, aki több fél évszázada szaktekintély a hazai élelmiszer-ismeret oktatásban, komoly tényeket ismertet és vet össze a magyar táplálkozásról. 
Mivel mégis csak Magyarországon vagyunk, sajnos az e témában fellelt adatok döbbenetesek. Egy helyen például azt olvashatjuk, hogy egy jólétben élő diák az éhezés szintjén lévő másik tizenöt adagját fogyasztja el naponta. Ebből is kitűnhet, hogy nemcsak az egy szem ember táplálkozási szokásaival vagy fogyókúráról kialakult világképével vannak gondok errefelé, hanem azzal is, hogy a jólét a határértékekben is szomorú valósággal szolgál, még ha ezek a szélsőséges adatok nem is szólnak feltétlenül sokakról. 
A szerző kötete körbejárja az alternatív táplálkozás megannyi előnyét és főként hátrányát, a nem egyszer félreismert, félrehasznált okosságokat, ahogy egy-egy újkeletű (bár sokszor ősinek hazudott) fogyókúra-módszer elterjed a fogyasztók között. Balogh Sándor tehát egyfajta útmutatót készített a különféle diéták, kúrák sokféleségéről, mindig kiemelve az adott alkat- és egészség/betegtípus anatómiai, szociológiai, társadalmi alapját és hátterét is. 
Megosztás

Egypercesek

Tudnom kell –, hogy mitől letehetetlen

Tudnom kell –, hogy mitől letehetetlen

Jogait már a megjelenése előtt több mint húsz ország kiadója megvásárolta

Jogász és prosti – 2 in 1

Nyers szókimondás és a tarka nyelvi petárdák

Magyar-lengyel két jó barát…

Útikönyv kiváló fényképanyaggal, izgalmasan megírt történelmi epizódokkal

Putyin kémkedő verebe

A szenvedély veszélyes, mint a kémkedés Moszkvában

Titokzatos történelem

Művelődéstörténeti-irodalmi beszélgetéssorozat a Várkert Bazárban

Feliratkozás a hírlevélre

Email