Aki eljön a csontjaidért

MEGJELENT: 2017. december 12. | SZERZŐ: Varga P.

Ted Bundy, Ed Gein, John Wayne Gace, Kiss Béla, a hírhedt cinkotai bádogos – az életben; Hannibal Lecter, Norman Bates és Dexter – a filmekben… No, de lehet-e nálunk még félelmetesebb sorozatgyilkos? Erre ad választ Fiona Cummins az Eljön – Egy sorozatgyilkos, aki eljön a csontjaidért című könyvében.

Kép forrása

A sorozatgyilkosok világa szinte minden krimi-, thriller-, vagy akár horror-író fantáziáját megmozgatják. Ráadásul a lelkiviláguk nemcsak a pszichiátereket, pszichológusokat, nyomozókat és bűnügyi profilozókat érdekli, hanem bizony az olvasók széles táborát is. Még úgy is, hogy a sok sztori között számtalannak adta a való élet az alapját. Mint például a negyvenkilencszeres sorozatgyilkos Robert Pickton A saját szavaival című könyvének, amit a kanadai sorozatgyilkos vélhetően maga írt.
A témában forgat hamarosan Leonardo Di Caprio Martin Scorsese-vel, akik az első dokumentált amerikai sorozatgyilkos történetét, Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvét viszik vászonra. 
Persze van számtalan kitalált sorozatgyilkos is, vagy akár sorozatgyilkos család, mint Ania Ahlborn Vértestvérek című regényében, vagy a „szeretetreméltó” Dexter
Az egykoron – esetleg most – élő, és persze kitalált sorozatgyilkosok közül azonban egy igazán kiemelkedett a többiek közül. A filmvásznon megjelenő Hannibal Lecter, akit egyébként Thomas Harris író talált ki, ám Ted Bundy ellentmondásos személyisége ihlette meg a karaktert. Kegyetlenségét a filmvásznon is láthattuk a Bárányok hallgatnak című filmben. De, lehet-e valaki még ennél is félelmetesebb?
Fiona Cummins az Eljön – Egy sorozatgyilkos, aki eljön a csontjaidért című könyvéből azonban kiderül. A történet főhőse természetesen egy pszichopata, aki átlagos, mindennapi életet él – olykor. Múltja persze többnyire magyarázatot ad a viselkedésére. Hobbiját viszont nem tudjuk megérteni. Pszichopatánk ugyanis gyűjtő, méghozzá emberi csontok gyűjtője, aki addig nem áll le, amíg el nem kapják. A szörnyűségek között Etta Fitzroy nyomozó próbálja elkapni a gyilkost. A halálos játszmában pedig csak két dolog biztos: aki kapja, marja, a vesztes szenved…
Megosztás

Egypercesek

Tudnom kell –, hogy mitől letehetetlen

Tudnom kell –, hogy mitől letehetetlen

Jogait már a megjelenése előtt több mint húsz ország kiadója megvásárolta

Jogász és prosti – 2 in 1

Nyers szókimondás és a tarka nyelvi petárdák

Magyar-lengyel két jó barát…

Útikönyv kiváló fényképanyaggal, izgalmasan megírt történelmi epizódokkal

Putyin kémkedő verebe

A szenvedély veszélyes, mint a kémkedés Moszkvában

Titokzatos történelem

Művelődéstörténeti-irodalmi beszélgetéssorozat a Várkert Bazárban

Feliratkozás a hírlevélre

Email